VGV Registratie (c)

 

Veelgestelde vragen

Het registratieproces


Waarom moet ik me registreren?

U kunt één of meerdere Belmewels bewaren voor totaal verschilolende producten en tijdstippen. Om op een later tijdstip uw Belmewels te kunnen aanpassen is het nodig dat u zich registreet met een gebruikersnaam en een wachtwoord. 


Waarom adresgegevens?

U kunt ervoor kiezen dat de door u geselecteerde leveranciers niet alleen voor een aanbieding mogen bellen maar dat ze tevens een aanbieding mogen doen via e-mail of via geadresseerde post. In die gevallen zijn uw adresgegevens noodzakelijk. daarnaast zijn de gegevens nodig voor controle van de telefoonnummers die u opgeeft. 


Hoeveel telefoonnummers?

In het Belmwel-Regitser kunt u maximaal 2 telefoonnummes opgeven die de door u geselecteerde bedrijven mogen gebruiken om u te bereiken. Bijvoorbeeld het telefoonnummer van uw vaste verbinding en dat van uw mobiele telefoonnummer.


Wat is een Belmewel?

U bent op zoek naar een aanbieding voor een product of dienst. U kiest de startdatum van uw zoekopdracht, de einddatum, u kiest de leveranciers die u een aanbieding mogen doen en u kiest de momenten van de week waarop u bereikbaar bent. Al deze gegevens samen vormen één Belmewel.

Elke consument kan meerdere Belmewels aanmaken, bijvoorbeeld één voor uw telecomabonnement, één voor energiecontract, één voor uw zorgverzekering en één voor uw hypotheek of lening. Op die manier is de Belmewel uw geheugensteun om tijdig de juiste aanbieding te ontvangen. 


Wanneer bellen?

De door u geselecteerde bedrijven mogen u alleen bellen voor een aanbieding die betrekking heeft op de door u opgegeven producten en / of diensten. Zij mogen ook aalleen bellen binnen de start- en einddatum die u opgeeft en op de momenten van de dagen in de week die u opgeeft. Zo heeft u dus volledige controle over de momenten waarop u bereikbaar wilt zijn voor het ontvangen van aanbiedingen.


Post & E-mail?

Naast de Bel-me-niet wetgeving zijn het sturen van e-mails en het sturen van poststukken aan allerlei regels gebonden. Via een Belmewel kunt u aangeven dat u voor deze ene keer een leverancier toestaat u een aanbieding per post en /of e-mail te sturen. Dat mag dus ook alleen voor deze ene aanbieding. U geeft daarmee dus geen toestemming vaker dan deze ene keer aanbiedingen per post of e-mail te ontvangen. Het is geen abonnement of inschrijving op een mailinglist.